غذاهای کم خرج و خوشمزه: تجربیات نی نی سایتی ها
این روزها با گرونی، پیدا کردن غذاهای کم خرج و در عین حال مقوی و خوشمزه خیلی مهمه. برای همین، سراغ تجربیات مامانای گل نی نی سایت رفتم و 21 تا از بهترین پیشنهادهاشون رو اینجا براتون جمع آوری کردم.
- ✅
عدس پلو:
یه غذای کامل و مقوی که هم با گوشت چرخ کرده خوشمزه میشه هم بدون اون. - ✅
ماکارونی:
تنوع بی نهایت داره و با هر چی تو خونه دارید میتونید درستش کنید. - ✅
کتلت:
با سیب زمینی و پیاز میشه یه عالمه کتلت درست کرد. - ✅
کوکو سیب زمینی:
ساده ترین و سریعترین گزینه برای یه شام کم خرج. - ✅
کوکو سبزی:
با سبزی های فریز شده هم میشه یه کوکوی خوشمزه درست کرد. - ✅
آش رشته:
یه آش مقوی و سیر کننده که با کشک و نعناع داغ عالی میشه. - ✅
آش جو:
یه گزینه سالم و کم کالری که برای فصل سرما خیلی خوبه. - ✅
سوپ جو:
با مرغ یا بدون مرغ، یه سوپ خوشمزه و مقوی. - ✅
املت:
یه صبحانه یا شام سریع و آسون که با گوجه و قارچ هم خوشمزه میشه. - ✅
خوراک لوبیا:
یه غذای نونی خوشمزه که با نون سنگک عالیه. - ✅
خوراک عدسی:
یه غذای مقوی و سیر کننده که برای گیاهخواران هم مناسبه. - ✅
سیب زمینی آبپز با تخم مرغ:
یه غذای ساده و کم خرج که هم پروتئین داره هم کربوهیدرات. - ✅
دمپخت گوجه:
یه غذای سریع و خوشمزه که با سالاد شیرازی خیلی میچسبه. - ✅
کشک بادمجون:
یه غذای سنتی و خوشمزه که با نون بربری عالیه. - ✅
میرزا قاسمی:
یه غذای شمالی خوشمزه که با بادمجون و گوجه درست میشه. - ✅
استانبولی پلو:
یه پلوی خوشمزه که با سیب زمینی و گوجه درست میشه. - ✅
پوره سیب زمینی:
یه غذای ساده و سیر کننده که با سس گوشت هم خوشمزه میشه. - ✅
املت اسفناج:
یه املت مقوی که با اسفناج و پنیر فتا خیلی خوشمزه میشه. - ✅
کوفته تبریزی (کوچک و تعداد زیاد):
با مقدار کمی گوشت میشه تعداد زیادی کوفته کوچک درست کرد. - ✅
فلافل خانگی:
یه ساندویچ خوشمزه و کم خرج که با ترشی و سس انبه عالی میشه. - ✅
سالاد الویه:
با کم کردن مرغ و زیاد کردن سیب زمینی، یه الویه اقتصادی درست کنید.

امیدوارم این لیست بهتون کمک کنه تا توی این شرایط اقتصادی، غذاهای خوشمزه و مقوی برای خونوادتون درست کنید.
این فقط یک شروع است. با کمی خلاقیت میتوانید غذاهای کمهزینه بیشتری را کشف کنید!
غذاهای کم خرج: 21 ایده از نی نی سایت
1. عدسی
عدسی یک غذای کامل و سیر کننده است که با مواد اولیه ارزان قیمت تهیه می شود. به علاوه، می توان آن را با نان، سیب زمینی یا تخم مرغ سرو کرد تا وعده غذایی مغذی تری داشته باشید. اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو طعم آن را بهتر می کند. میتوانید عدس را از قبل خیس کنید تا زمان پخت کاهش یابد. اضافه کردن یک سیب زمینی نگینی خرد شده باعث لعاب دار شدن عدسی می شود. برای طعم بهتر میتوانید از پیاز داغ فراوان استفاده کنید. اضافه کردن کمی زردچوبه و فلفل سیاه عطر و طعم بهتری به عدسی می دهد.
2. آش رشته
برای تزیین آش رشته میتوانید از پیاز داغ، نعناع داغ و کشک استفاده کنید. اضافه کردن سیر داغ طعم آش رشته را بهتر می کند. میتوانید از رشته آشی خانگی یا آماده استفاده کنید. برای لعاب دار شدن آش رشته میتوانید کمی آرد تفت داده شده اضافه کنید.
3. کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی یک غذای ساده و سریع است که با سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ و ادویه جات درست می شود. میتوانید به کوکو سیب زمینی سبزیجات معطر مانند جعفری و شوید اضافه کنید. اضافه کردن کمی پیاز رنده شده طعم کوکو را بهتر می کند. برای جلوگیری از وا رفتن کوکو، سیب زمینی رنده شده را قبل از اضافه کردن تخم مرغ فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. میتوانید کوکو را در روغن کم سرخ کنید تا سالم تر باشد. برای طعم بهتر میتوانید از کمی آرد یا پودر سوخاری استفاده کنید. اضافه کردن کمی زردچوبه رنگ کوکو را بهتر می کند.
4. ماکارونی
ماکارونی یک غذای محبوب و پرطرفدار است که با سس گوجه فرنگی و گوشت چرخ کرده درست می شود. میتوانید به سس ماکارونی سبزیجات مختلف مانند فلفل دلمه ای، قارچ و هویج اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف مانند آویشن، پونه کوهی و ریحان استفاده کنید. اضافه کردن کمی رب گوجه فرنگی طعم و رنگ سس را بهتر می کند. میتوانید از گوشت چرخ کرده کم چرب استفاده کنید تا غذای سالم تری داشته باشید. برای جلوگیری از چسبیدن ماکارونی، آن را در آب جوش فراوان بپزید و بعد از آبکشی با آب سرد بشویید. اضافه کردن کمی روغن به آب ماکارونی از چسبیدن آن جلوگیری می کند.
5. املت
املت یک غذای سریع و آسان است که با تخم مرغ و گوجه فرنگی درست می شود. میتوانید به املت پیاز، فلفل دلمه ای و قارچ اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف مانند فلفل سیاه، پودر سیر و آویشن استفاده کنید. اضافه کردن کمی پنیر پیتزا طعم املت را بهتر می کند. میتوانید املت را با نان تست یا نان معمولی سرو کنید. برای پخت بهتر املت، از تابه نچسب استفاده کنید. قبل از اضافه کردن تخم مرغ، تابه را خوب گرم کنید.
6. خوراک لوبیا
خوراک لوبیا یک غذای مقوی و سیر کننده است که با لوبیا چیتی، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی درست می شود. میتوانید لوبیا را از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. برای طعم بهتر میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و ادویه جات مختلف استفاده کنید. اضافه کردن کمی سیب زمینی به خوراک لوبیا باعث لعاب دار شدن آن می شود. میتوانید خوراک لوبیا را با نان یا برنج سرو کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو طعم خوراک لوبیا را بهتر می کند. برای جلوگیری از سفت شدن لوبیا، اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
7. کوفته تبریزی (کمی زمانبر)
کوفته تبریزی یک غذای سنتی و خوشمزه است که با گوشت چرخ کرده، برنج، لپه و سبزیجات درست می شود. تهیه کوفته تبریزی زمانبر است، اما ارزشش را دارد. برای جلوگیری از وا رفتن کوفته ها، گوشت را خوب ورز دهید. میتوانید داخل کوفته ها آلو، گردو و تخم مرغ آب پز قرار دهید. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف و سبزیجات معطر استفاده کنید. سس کوفته تبریزی باید غلیظ و خوش رنگ باشد. کوفته ها را با حرارت ملایم در سس بپزید.
8. کتلت گوشت
کتلت گوشت یک غذای ساده و خوشمزه است که با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی رنده شده و تخم مرغ درست می شود. میتوانید به کتلت گوشت پیاز رنده شده و سبزیجات معطر اضافه کنید. برای جلوگیری از وا رفتن کتلت ها، گوشت را خوب ورز دهید. میتوانید کتلت ها را در روغن کم سرخ کنید تا سالم تر باشد. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف استفاده کنید. کتلت را با نان، سیب زمینی سرخ کرده یا سالاد سرو کنید. اضافه کردن کمی پودر سوخاری باعث ترد شدن کتلت می شود.
9. اشکنه
اشکنه یک غذای سنتی و ساده است که با پیاز داغ، شنبلیله خشک و تخم مرغ درست می شود. اشکنه یک غذای سریع و ارزان است که برای شب های سرد زمستان مناسب است. میتوانید به اشکنه سیب زمینی و گوجه فرنگی اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف استفاده کنید. اشکنه را با نان خشک سرو کنید. اضافه کردن کمی کشک طعم اشکنه را بهتر می کند. برای لعاب دار شدن اشکنه میتوانید کمی آرد تفت داده شده اضافه کنید.
10. سوپ جو
سوپ جو یک غذای مقوی و سیر کننده است که با جو، مرغ یا گوشت، سبزیجات و شیر درست می شود. میتوانید جو را از قبل خیس کنید تا زمان پخت کاهش یابد. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف و سبزیجات معطر استفاده کنید. اضافه کردن شیر به سوپ جو باعث غلیظ تر شدن و خوشمزه تر شدن آن می شود. میتوانید از آب مرغ یا آب گوشت برای تهیه سوپ جو استفاده کنید. برای جلوگیری از سر رفتن سوپ، آن را با حرارت ملایم بپزید. اضافه کردن کمی خامه در آخر پخت طعم سوپ را بهتر می کند.
11. کله جوش
کله جوش یک غذای سنتی و مقوی است که با کشک، گردو، پیاز داغ و نعناع داغ درست می شود. کله جوش یک غذای سریع و آسان است که برای روزهای پر مشغله مناسب است. میتوانید به کله جوش سیب زمینی و سبزیجات معطر اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف استفاده کنید. کله جوش را با نان خشک سرو کنید. برای رقیق تر شدن کله جوش میتوانید کمی آب اضافه کنید. اضافه کردن کمی سیر داغ طعم کله جوش را بهتر می کند.
12. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یک غذای شمالی خوشمزه است که با بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ درست می شود. میرزا قاسمی یک غذای گیاهی و سالم است. بادمجان ها را روی ذغال کبابی کنید تا طعم دودی بهتری داشته باشد. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف استفاده کنید. میرزا قاسمی را با نان سرو کنید. اضافه کردن کمی فلفل سبز تند طعم میرزا قاسمی را بهتر می کند. تخم مرغ ها را در آخر پخت اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
13. سیب زمینی آب پز با تخم مرغ
سیب زمینی آب پز با تخم مرغ یک غذای ساده و مقوی است که برای صبحانه، ناهار یا شام مناسب است. میتوانید سیب زمینی ها را با پوست آب پز کنید تا مواد مغذی آنها حفظ شود. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف و سبزیجات معطر استفاده کنید. سیب زمینی آب پز با تخم مرغ را با نان سرو کنید. اضافه کردن کمی کره طعم سیب زمینی ها را بهتر می کند. میتوانید از سس مایونز یا سس خردل برای طعم دادن به سیب زمینی ها استفاده کنید. اضافه کردن کمی جعفری خرد شده ظاهر سیب زمینی ها را زیباتر می کند.
14. دال عدس
دال عدس یک غذای هندی خوشمزه و مقوی است که با عدس قرمز، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات درست می شود. میتوانید عدس قرمز را از قبل خیس کنید تا زمان پخت کاهش یابد. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات هندی مانند زردچوبه، زیره، گشنیز و فلفل قرمز استفاده کنید. اضافه کردن کمی روغن حیوانی طعم دال عدس را بهتر می کند. دال عدس را با نان یا برنج سرو کنید. میتوانید به دال عدس سبزیجات مختلف مانند اسفناج و کدو حلوایی اضافه کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو در آخر پخت طعم دال عدس را بهتر می کند.
15. سوسیس تخم مرغ
سوسیس تخم مرغ یک غذای سریع و آسان است که با سوسیس، تخم مرغ و ادویه جات درست می شود. میتوانید سوسیس ها را به صورت حلقه ای یا نگینی خرد کنید. برای طعم بهتر میتوانید از پیاز، فلفل دلمه ای و قارچ استفاده کنید. اضافه کردن کمی پنیر پیتزا طعم سوسیس تخم مرغ را بهتر می کند. سوسیس تخم مرغ را با نان سرو کنید. میتوانید از سس کچاپ یا سس خردل برای طعم دادن به سوسیس تخم مرغ استفاده کنید. برای سالم تر شدن سوسیس تخم مرغ میتوانید از سوسیس های کم چرب استفاده کنید.
16. خوراک عدسی با سیب زمینی
خوراک عدسی با سیب زمینی یک غذای ساده و سیر کننده است که با عدس، سیب زمینی، پیاز و ادویه جات درست می شود. میتوانید عدس را از قبل خیس کنید تا زمان پخت کاهش یابد. برای طعم بهتر میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و رب گوجه فرنگی استفاده کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو طعم خوراک را بهتر می کند. خوراک عدسی با سیب زمینی را با نان یا برنج سرو کنید. میتوانید به خوراک عدسی سبزیجات مختلف مانند هویج و فلفل دلمه ای اضافه کنید. برای لعاب دار شدن خوراک عدسی میتوانید کمی آرد تفت داده شده اضافه کنید.
17. ساندویچ تن ماهی
ساندویچ تن ماهی یک غذای سریع و آسان است که با تن ماهی، سس مایونز، پیازچه و ادویه جات درست می شود. قبل از استفاده، روغن تن ماهی را خوب بگیرید. برای طعم بهتر میتوانید از خیارشور، گوجه فرنگی و کاهو استفاده کنید. میتوانید از نان تست یا نان باگت برای تهیه ساندویچ استفاده کنید. ساندویچ تن ماهی را میتوانید به عنوان ناهار یا شام میل کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو طعم ساندویچ را بهتر می کند. برای سالم تر شدن ساندویچ، میتوانید از سس مایونز کم چرب استفاده کنید.
18. نرگسی (اسفناج و تخم مرغ)
نرگسی یک غذای ساده و مقوی است که با اسفناج، تخم مرغ، پیاز و سیر درست می شود. اسفناج را خوب بشویید و خرد کنید. برای طعم بهتر میتوانید از ادویه جات مختلف استفاده کنید. نرگسی را با نان سرو کنید. اضافه کردن کمی گردو خرد شده طعم نرگسی را بهتر می کند. میتوانید از تخم مرغ عسلی یا نیمرو برای تهیه نرگسی استفاده کنید. اضافه کردن کمی ماست طعم نرگسی را لذیذتر می کند.
19. رشته پلو بدون گوشت
رشته پلو بدون گوشت یک غذای ساده و خوشمزه است که با برنج، رشته پلویی، پیاز داغ و کشمش درست می شود. میتوانید رشته ها را قبل از اضافه کردن به برنج کمی تفت دهید. برای طعم بهتر میتوانید از خرما و گردو نیز استفاده کنید. رشته پلو را میتوانید به عنوان ناهار یا شام میل کنید. اضافه کردن کمی زعفران عطر و طعم بهتری به رشته پلو می دهد. برای خوش طعم تر شدن غذا میتوانید از پیاز داغ فراوان استفاده کنید. اضافه کردن کمی کره در آخر پخت طعم رشته پلو را بهتر می کند.
20. ساندویچ فلافل (در صورت تهیه خانگی)
ساندویچ فلافل یک غذای گیاهی و خوشمزه است که با نخود، سبزیجات معطر و ادویه جات درست می شود. برای تهیه فلافل خانگی، نخود را از قبل خیس کنید. فلافل را در روغن فراوان سرخ کنید تا طلایی شود. برای طعم بهتر میتوانید از ترشی، خیارشور، گوجه فرنگی و کاهو استفاده کنید. ساندویچ فلافل را با سس انبه یا سس تند سرو کنید. اضافه کردن کمی جعفری و گشنیز به فلافل طعم آن را بهتر می کند. برای ترد شدن فلافل میتوانید کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
21. پوره سیب زمینی
پوره سیب زمینی یک غذای ساده و خوشمزه است که با سیب زمینی آب پز، شیر، کره و ادویه جات درست می شود. سیب زمینی ها را بعد از پختن خوب له کنید. برای طعم بهتر میتوانید از پیازچه، جعفری و سیر استفاده کنید. پوره سیب زمینی را میتوانید به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو کنید. اضافه کردن کمی پنیر پیتزا طعم پوره سیب زمینی را بهتر می کند. میتوانید از شیر گرم برای تهیه پوره استفاده کنید تا پوره لطیف تری داشته باشید. اضافه کردن کمی خامه در آخر پخت طعم پوره را لذیذتر می کند.






